Daigų pikiavimas

Dažniausiai pikiuojami paprikų, pomidorų, baklažanų daigai. Pikiuojama (persodinama) tada, kai daigeliai išskleidžia tikruosius lapelius. Pikiuojama tam, kad daigai gautų daugiau vietos ir vienodą maitinimo plotą.

Prieš persodinant, dėžutėje, inspekte ar didesniame vazone, žemė gerai išlyginama. Galima pažymėti eiles lentele ir tose eilėse atitinkamais atstumais persodinti daigelius. Išrautas daigelis imamas kairės rankos dviem pirštais už sėklaskiltinio lapelio, o dešinės rankos pirštais nugnybiama iki pusės šaknelė.

Persodinant smaigaliu padaroma duobutė, į kurią iki sėklaskiltinių lapelių įleidžiamas daigelis ir tuo pat smaigeliu iš šono žemė prispaudžiama prie šaknų. Persodinus daigeliai palaistomi ir, padedama taip, kad nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Jeigu pakankamai šilta ir drėgna, augalai prigyja per 2 -3 dienas.