Retinimas

Sėjant daržoves, visada išberiama 3 – 4 kartus daugiau sėklų, negu tame plote augs augalų. Tai daroma tam tikslui, kad nežiūrint visų netikėtumų, daigai išaugtų pakankamai tankiai, nes išretėję augalai visada duos mažesnį derlių. Kai daigai paauga ir vieni kitus stelbia, nereikalingi augalai išraunami.

Pirmą kartą daržovės retinamos piktžolių naikinimo metu. Išretinamos pirmiausia tokios vietos, kur augalai sudygę per daug tankiai, krūvomis. Retinant burokėlius, salotas, galima išrautais augalais atsodinti tuščias vietas. Morkų, ridikėlių, petražolių, agurkų atsodinti negalima, nes jie neprigyja.

Antrą kartą retinama tada, kai morkas, burokėlius ir salotas jau galima naudoti valgiui. Šį kartą tarp augalų paliekami tokie atstumai, kokių reikia normaliai augalams augti.